Pages

02 martie 2010

Imitam tot ce prindem: ghiocei, lalele, freze, primavara toata

A venit primavara!
Si o data cu ea, florile si caldura si frunzele si mugurii si ...un nou program de-al lui Simeon.
Dap. Nou program. Suna scarry, este scarry :D:D:D


Vrea sa aiba o singura repriza de somn toata ziua!!!! auzi tu, toata ziua!! ! si la noi ziua incepe la 07.00 si se termina la minim 21.00, maxim 22.00 - deocamdata. Are o energie debordanta. Ce-i aia astenie de primavara? N-a auzit de ea (eu inschimb, cam da...sunt cam slabita si cam "hobosita"; de anul trecut sunt in aceeasi stare de oboseala si ameteala; nu stiu cand si daca imi va trece, daca Simeon nu se hotaraste sa o ia nitel mai usor cu explorarea spatiului in cat mai mult timp fizic posibil)
Are momente de oboseala, dar n-ar vrea sa se culce, Doamne fereste!!! Pierde pariul cu viata de bebelus. Alearga pana incepe sa se impiedice in maini si picioare :)) Pe bune! Tragi-comic nu alta.


Imita tot ce prinde, tot ce aude, tot ce vede si reprezinta interes pentru el. 
Imita gestica, mimica, tonalitatea vocii, sunete* Dirijeaza, canta, danseaza, rupe florile, si incearca sa le lipeasca :), compune muzica din batai din palme si degete, danseaza din muzica creata de bolul mare de sticla ** (care a fost fructiera si a ajuns bol pentru jucarii).


Initiaza jocul de-a prinsa, de-a cucu-bau, de-a karaoke, de-a dansatul. "Inauntru - in afara" este un joc preferat cu jucarii, diverse cuburi,  esarfe, piese de lego, boluri, yo-yo, carti pe care le baga unele in altele (cele care rezista la asa ceva) sau in "za bol" sau in "za box".


Se exprima foarte clar cu degetul si sunete de rigoare cand vrea ceva. Si cand vrea ceva, pai vrea ceva, nu e de gluma. Nu se lasa pana nu il capata. Cu mici exceptii cand reusesc sa-l mai pacalesc - ca doar nu i-oi da cutitul sau chibritul sau sa linga nitel roata de la carucior care tocmai a fost rulata pe afara prin diverse:|




* la telefon zice aaa-ooo!! la bulina verde de la scaunul de masa zice de-de. de-de; la nu zice acum niooouuup, niaaauup; la da zice daaa, daaa, daaa :))), la catel zice am-am si tot asa. 
** il zdranganeste si il loveste de parchet pana se misca un timp singura, timp in care el deja danseaza din fundul pampersat :))


A venit primavara si ne bucuram de ea la un an si o luna!

4 comentarii:

rox spunea...

Simeon esti un smecher si un scump. As vrea sa te aud vorbind, banuiesc ca e foarte haios:d SI Andreea scoate tot felul de sunete, alea de "certat" sunt cele mai simpatice.
Cu programul ce sa zic...la noi a aparut o problema cu masa de pranz. Era la 12.30-13.00, acum..e inca neclar cand ar vrea sa manance:d

Mari spunea...

voi ce ora de parcuit aveti?poate reusim sa ne intalnim zilele astea, sa il vedem si noi pe Simeon in actiune!

magdala spunea...

Rox, merci! trece vremea si vad asta din ce in ce mai bine! Eu am vazut-o Pe Andreea si nu-mi vine sa cred ce mare s-a facut si ce vorbareata este.
Noi nici acum nu avem cine stie ce program. E orientativ si depinde enooorm de ora de trezire.
Poate nu ii e foame la ora respectiva. Incearca sa ii dai sa manance altceva nou, in alt bol, cu alte jucarii. Zic si eu...:)

magdala spunea...

Mari, noi parcuim indeosebi dupa-amiaza dupa ora de pranz. Si cum ora asta nu e fixa..Uneori iesim la 15, alteori la 16 (ora asta e cea mai bifata), alteori la 17. Incerc sa ies cu Ionut in parc, pentru ca Simeon a inceput sa aiba o perioada ff dificila pentru mine, si depind si de ora la care ajunge el.
Iti dau nr meu 0768406268 - daca vrei sa ma suni cand iesi intr-o dupa-amiaza in parc:)