Pages

26 februarie 2010

Vaccin - obligatoriu sau nu, bila de la ruleta ruseasca

Simeon, scriu repede repejor azi, la ora 01.50 despre o problema mai mult decat controversata: vaccinurile obligatorii din programa nationala, nu mai zic de cele optionale. Asta ca sa stii si tu de ce da si de ce nu vaccinuri. Asa cum a fost si cu decalotarea = alt subiect controversat despre care voi scrie in alta noapte.
Nu e chiar asa pe orbitelea, dar....sunt pe o parte a baricadei, fara sa uneltesc sau sa acuz.


1. nu am o formare medicala si nu pot tria chiar obiectiv infos despre vaccinuri; laboratoarele, bannerele, dr si lumea in general te obliga sa intri asa intr-o ruleta ruseasca, fara macar sa te gandesti putin inainte. si daca nu intri, hmmm, pai vin criticele de parinti naspa, aiurea, sectanti, prosti, necititi, inapoiati, inconstienti


2. la prepararea vaccinurilor (de fapt virusii atenuati), pentru a putea fixa mai apoi anticorpii, am aflat ca se folosesc metale grele, cum ar fi mercurul, care ramane pe vecieeee in sange; mda, am auzit si de varianta cu o conserva de ton alb care contine de 2 ori mai multa cantitate de mercur. am dar o mananci cand esti mai mare, nu la 2 luni!!!


3. nu mai zic ca majoritatea bolilor impotriva carora vaccinam bebeii au deja tratamente (rujeola, rubeola, oreion), altele nici nu prea mai exista asa (poli, tetanos, ) decat in anumite tari unde, oricum daca vrei sa te duci, esti obligat sa-ti faci sute de teste si mii de vaccinuri din nou'


4. si...faza cu vaccinurile obligatorii drept motiv ca nu primesc copiii la gradi si la scoala daca nu le fac, pai...nu exista nicio lege in Romania, yeap, auzi bine, NICIO LEGE care sa demonstreze asa ceva. sooooo, dpdv legal, este de fapt ilegal sa ceri asa ceva la inscrierea unui copil in sistemul de invatamant.


Deci sistemul imunitar mai varza ca inainte. Deci poti face boala oricum, chit ca faci vaccinul, chit ca nu. Deci ne cam facem rau cu mana noastra copiilor nostri.
[ ca-n nush ce episod din Anatomia lui Grey, cand apare o tipa si zice ca vrea sa i se extirpeze ovarele, trompele, uterul, sanii, tooooot ce ar putea sa-i provoace un eventual cancer la organele feminine, pentru ca mama ei a murit de cancer ovarian...]


Hmm. cam asta e situatia dupa mine, doar o parte, de fapt, ca deja nu mai vad bine tastatura :D
Si tine de o decizie personala, pentru copil.  Stiu ca peste tot sunt otravuri, ce mai, inca una in plus, nu? Ei, uite ca sunt din ce in ce pro imunicare naturala. Vom trai si vom vedea!


Consider ca Simeon e asa bine facut de la inceput, de cand era doar o samanta. Ca are puterea sa lupte impotriva bolilor cu un sistem imunitar pe care si-l va construi progresiv. Sper si cred. Isi va face anticorpii in mod natural. Si la o adica, cat vrem don'le sa traim pe acest pamant? 1000 de ani fiecare?

4 comentarii:

rox spunea...

Buna MAda! Deci merg comentariile:d
Si eu cred ca bebeii trebuie lasati sa isi faca singuri anticorpi, cat mai mult posibil. Dar eu cred ca vaccinurile obligatorii trebuie facute pentru ca previn totusi niste boli destul de urate, cu care nu vrei sa te lupti. Sunt insa de parere ca nu ar trebui sa ne aruncam si sa facem o gramada de vaccinuri optionale. Cred ca bebeii pot lupta si singur cu anumite boli.

magdala spunea...

Yupi!! O fi oare ca m-am plans in mod oficial? :D hm, nu cred.
Da, sunt de acord cu tine, Rox in legatura cu bolile urate. Din fericire, astea nu prea mai exista pe la noi prin tara sau prin Europa datorita vaccinarilor intense practicate de-a lungul deceniilor.

Daaar, cred, banuiesc, inca nu am cautat sa vad certificarea, ca vaccinurile pe care medicii le realizau acum 100 de ani, sa zic, erau mult mai sanatoase decat cele pe care le fac azi copiii {si nu numai}. Si de la atatea generarii imunizate, anticorpii trec genetic la copii si nepoti

Folosesc azi foarte multe prostii chimice si periculoase pentru organism. Din surse stintifice: aluminiul si mercurul stopeaza legaturile interneuronale => in ultimii ani au aparut foarte multe cazuri de autism in special in America.

Este foarte problematica problema, sa zic asa...

rox spunea...

Da, este foarte problematica:d.
Daca faci vaccinurile, te gandesti ca bagi in corpul copilului tot felul de prostii. Daca nu il faci, si pateste ceva, te invinovatesti ca de ce nu l-ai facut...

Iulia spunea...

Buna, eu ma numar printre mamele care au decis sa nu vaccineze copilul. Pare-se ca niciuna dintre bolile care se presupune ca sunt oprite de vaccinurile de azi nu a fost de fapt oprita de vaccinuri ci de cu totul alte cauze (mai naturale sa le zicem). Eu una nu regret decizia si daca al meu copil va intra in contact cu unul din virusii/bacteriile/sporii (sau ce-or mai fi) care genereaza aceste boli sunt sigura ca va fi capabil sa lupte impotriva lor datorita unui sistem imunitar puternic. Este copil alaptat (chiar daca a depasit 1 an) si caruia ii dau pe cat posibil fructe, legume sau carne productie proprie sau bio. Zahar cat mai putin. Si nu ma sperie absolut deloc argumentul cu gradinita. Oricum nu sunt sigura ca va ajunge acolo sau daca va ajunge nu sunt sigura ca-i va placea.

Iulia