Pages

14 ianuarie 2011

Chica

Chica/ica Nuta sau Tuta :))) este bunica Nuţa cu care se impaca cel mai bine - nu plange si nu intreaba nonstop de noi cand se trezeste dimineata, mananca foarte bine cu ea cam tot ce ii da (inca mananca destul de rar branzeturi, iaurt si alte lactate, fara macaroane cu branza, fara cascaval, deci fara derivatele din lapte; doar branzica de la ica Doina si eventual derivate din lapte de capra sau oaie - fitze, ce sa mai), doarme, se joaca si chiar si atunci cand ajung acasa, duduie prin casa sa vina pana la mine, ma pupa si se duce din nou la joaca, ceea ce este supeeeer! Asta se intampla in perioada de ingrijire copil de catre ica Tuta, ca cealalta perioada este mult mai gri...sa ne mai bucuram deocamdata de aceasta saptamana cat mai este + cea care urmeaza.

Uneori, la amiaza, se aseaza in pat si incepe sa strige icaaaa, icaaaa, pana vine si il ia putin in brate, doar apoi adoarme. Nu adoame insa niciodata singur, asa ca la somnul de pranz trebuie sa-l iei in brate, sa te plimbi nitel prin camera si apoi pica in lumea viselor - sincer sper sa elimine etapa cu plimbatul in brate, dar nici nu vreau sa-l chinuim sa-l lasam sa adoarma singur, pentru ca oricum nu sta, se ridica, pleaca, incepe sa se joace si se plimba prin casa si chiar daca moare de somn, in niciun caz nu se duce de bunavoie la nani (am mai incercat de cateva ori si nu a avut niciun rezultat pozitiv, asa ca mai asteptam). Seara de exemplu, adoarme mai tot timpul in pat, insa doar cu cineva langa el, de preferat si mami si tati. Cand sunt doar eu, ma intreaba de zeci de ori de tati si viceversa. Epopeea (ne-)somnului continua...

Mereu spune ca el o vrea pe bunica Nuta, cea care i-a facut tort (spunand chica si sufla in niste lumanari imaginare), ii cere sa-i citeasca din cartea cu Simba inclusiv ziua, se joaca cu ea prin parc, cauta pietricele si frunze (daca tot s-a topit zapada si nu mai are manusi, "hai sa ne murdarim un pic"), o duce la locul de joaca, pana cand oboseste si vrea in brate:), aduca "tuuut" (sus); pe acasa construiesc tot felul de figurine, se alearga prin 4 labe, coloreaza si deseneaza, invata numele pentru fiecare degetel si chiar se joaca pe calendarul mare de perete cu numele fiecarei luni, joaca "tuc" ori de cate ori prinde bilaaa si uite asa trece ziua, si cand vin acasa aproape mereu aud cate un cuvant nou sau cate o boroboata - acum 2 zile tot striga umpapa (care nu demult era paua, deci patura) si bobo (ceea ce nici acum nu am elucidat, nici macar chica preferata).

Niciun comentariu: