Pages

08 ianuarie 2011

Eclipse partiale si totale: de soare, de luna, de caldura

postare nefinalizata de pe 04.01:)
Azi incepand cu 09.08 a inceput eclipsa partiala de soare, pe care am admirat-o si noi de aici de la bunici unde a fost o vreme superba - geroasa, da, dar cu mult mult soare, multa  multa lumina - ceea ce ne-a ajutat sa vedem minunea asta astrologica. Mi-a zis bunicul unde sa gasesc o bucata de plastic verde/negru pentru sudura si am admirat soarele care e devenit NUNAAA  - e clara treaba, sorele e rotund si luna e semirotunda, asa ca, pe buna dreptate, soarele a devenit luna in plina zi, cand usor usor s-a amurgit de ziceai ca a stins careva lumina afara.

Inca mai e zapada pe aici, destul de multicica prin gradinile din fata blocurilor pe unde ne jucam, ca deah, parcuri nu sunt:( unul mai maricel este in paragina si este cam departe de noi si cel central este in constructie de doi ani, asa ca am ales sa stam in cartier, prin gradinile din sud:). In rest, gheata de gheata, chiar lucie pe alocuri. Cel mai simpatic a fost saptamana trecuta vreo doua zile la rand, cand a fost super ger si super chiciura toata ziua, incat totuul era de un alb innebunitor. Simeon era uimit, se uita in sus asa mirat si imi arata brazii din fata blocului pe care ii vazuse in fiecare zi, ca acum sunt altfel - si a inceput sa ia toate gardurile vii si toti bustenii la rand pentru a-i scutura de promoroaca, sa vada care-i faza???

Vineri seara, cred, cand erau -10 sau -11 grade, eram cu copilul afara, la zapada:D si ne jucam de-a ninsoarea - aruncam pe dand zapada in sus, doar ca el isi da toata zapada in ochi:)))) Asa, deci eram afara, era vreo 7 seara si nu erau prea multi pe afara insa, cei care au trecut pe langa noi cu siguranta ne-au remarcat hihihi, ca doar ma jucam cu un copil in zapada, pe un ger napraznic pe-nserat - nu vezi asa ceva in Focsani, sincer cu parere de rau (toata vacanta ne-am jucat doar noi si cainii vagabonzi:d, pentru ca pe aici copiii ies de maxim 10 ori afara la joaca, toata iarna....trist, cu adevarat trist) Asa, din nou, eram afara la joaca si vine un nene la mine - "este frig!!! este foarte frig!!!" si pleaca...hilar si inspaimantator; altul a stat asa vreo cateva secunde uitandu-se la noi si apoi a plecat mai departe tot uitandu-se dupa noi...hilar hilar; si un cuplu trecut de 40 de ani, destul de eleganti la infatisare si chip, tinandu-se de mana si razand, cand au trecut pe langa noi, au luat zapada si au aruncat si ei in sus, in semn ca "ninge"...hilar, vesel si optimist!!!

Niciun comentariu: