Pages

21 aprilie 2011

Cateva detalii

O mica reactualizare a datelor din ultimele zile nu ar strica, nu?
Pai, ia sa vedem ce am mai facut: cel mai important eveniment a fost ziua Mariucai, unde ne-am simtit cu totii foarte bine, doar ca a trecut prea repede:(, insa pustii s-au jucat si s-au distrat copios, au cantat, au dansat, s-au jucat cu baloanele (in special Simeon:p), au mancat (mancarea a fost buna buna si accesibila pustilor, si nu numai), au colorat, s-au simtit asa cum trebuie sa se simta copiii in mediul lor copilaresc. Si a fost excelent, pentru ca si noi, parintii, am mai reusit sa schimbam cate-o vorba despre una, alta. Din pacate nu am poze, stiu ca am facut vreo 5-6 poze, dar mi s-a descarcat aparatul si nici pana azi nu am scos pozele...Dar se pot vedea aici, fara nicio restrictie:)

In celelalte zile, ne-am jucat cu "coca", aluatul de paine pe care il fac asa, la mana, ca mamaie:)), a inceput sa redecoreze peretii din dormitor cu ceva mov si verde, a adunat floricele cu tati pentru mami (f oarte dragut, foarte dragut), am reusit sa asamblam cortul (dar nu a mai fost atat de atractiv ca in Ikea..sejoaca in el, isi depoziteaza mingile, dar nu asa de entuziasmat ca prima data - oricum este destul de bine), am mai pictat - ceea ce a inceput sa-i placa din ce in ce mai mult, a urcat un deal destul de inalt si inclinat din parcul Tineretului (singur singurel, cu noi pe langa el). Deci toate bune si frumoase.

Nu cred ca am mai notat aici ca face distinctia intre mic si mare. Totul a pornit de la paharutele banale de la Ikea care intra unele in altele, pana cand, prin februarie, cand am inceput sa pictam, isi ia 2 pensule si incepe: "mic, maae" si tot a repetat pana cand s-a convins singur ca are dreptate. A trecut apoi la mingi, la sosete, la oale, la carti si povestea inca este in derulare. Cred totusi ca a m mai notat ca a inceput sa innumere, cam pana la zece, mai ales cand trebuie sa intram in tunel (acum, mai in joaca, mai in serios, innumar cu el in engleza, si vad ca s-a prins de el pana la "faaai" = five) si este fun fun melodia lui "Old MacDonald" care are o ferma si cea cu Alouette. Vad ca intre timp s-au implementat bine de tot culorile si formele, ceea ce ma bucura foarte tare. Simtul de artist este veritabil, asa este? A lasat putin deoparte partea cu cantatul in ultima perioada si se axeaza mai mult pe cantat:))

Acum trebuie sa ma documentez mai asiduu ce fac mai departe, pentru ca vad ca se plictiseste repede daca ii spun / arat / povestesc aceleasi lucruri. Bine, plictisit e mult, e doar dezinteresat si isi cauta altceva de joaca repejor.

Si sa nu uit, si-a facut alaltaseara, inainte de baita, o lista pentru cei cu care se intalneste de sarbatori: "bunica, compot"; bunicu, para, tataie si mamaie, oua tututac, lapte capita i carti; cati bidee (=minge)

2 comentarii:

corina spunea...

Magdala am trecut sa iti aduc salutul
Hristos a Inviat!
Paste binecuvantat alaturi de Simeon!

magdala spunea...

Multumesc Corina! Adevarat a inviat! Si numai bine si dupa sfintele sarbatori:)